hoofdkussen-advies.nl

Kapok Kussen

Kapok is een natuurlijke vezel afkomstig uit de noot van de kapokboom. Het is een zachte vezel die vele toepassingen kent als vulmiddel van kleding en kussens. Kapok is een uitstekend ventilerend materiaal.

Synthetische Kussen

Tegenwoordig worden er vele synthetische vezels gebruikt als vulmiddel in kussens en dekbedden. De beste zijn de hollevezel varianten die een betere ventilatie hebben. Deze kussens zijn uitstekend geschikt voor mensen die de kussens graag in de wasmachine wassen tegen huisstofmijt.

Hoort bij de groep van zogenaamde ‘vormvaste kussens’. Traagschuim- of Nasaschuim kussens zijn gemaakt van een visco elastische schuim dat reageert en zich vormt onder invloed van  lichaamswarmte. Het merk Tempur is veruit de bekendste leverancier van traagschuim producten.

Donzen Kussen

Dit zijn kussens die bestaan uit een hoesje met daarin een vulling van veren en of dons. Dit kan met ingebouwde neksteun zijn of zonder. In de regel bepaald het percentage dons aanwezig in het vulsel de zachtheid van het kussen. Hoe hoger het percentage dons hoe zachter het kussen is.

 

 

Latex kussens zijn meestal vormvaste kussens en bestaanuit een plak of speciale vorm gemaakt van schuim. Het beste is als er natuurlatex gebruikt wordt omdat alleen deze latex de zachtheid heeft die een kussen nodig heeft. Natuurlatex is boomsap afkomstig van de Hevea Brasiliensis boom.

Latex Kussen

Traagschuim Kussen

Deze website is eigendom van Borst Bedden

Dit is een Basis MKB WebZite