hoofdkussen-advies.nl

Als u tijdens of na de nachtrust pijn ervaart ergens in het lichaam dan is het belangrijk om er achter te komen waar de schoen wringt. Iemand die een te hard bed heeft zal de neiging hebben om een dik kussen te gebruiken, maar omdat de schouder teveel wordt ingedrukt

 

het kussen nooit een volledige ondersteuning in de nek geven en de druk op de nekwervels zal daardoor toenemen en pijnklachten veroorzaken.

 

Indien uw bed te zacht is of versleten dan resulteert dat in een gebrek aan ondersteuning in de bekkenstreek. Het eerste dat opvalt is dat de wervelkolom zowel in de onderrug als de nekstreek niet meer recht ondersteund wordt en dit is ook niet te compenseren met wat voor kussen dan ook. Indien uw matras ouder is dan 10 jaar, dan kunt u gevoeglijk stellen dat dit bij u het geval is. Het is in dit geval raadzaam om de oplossing niet te zoeken in de aanschaf van een nieuw kussen maar een nieuw matras of geheel bedsysteem.

 

Eigenlijk kunnen we dus stellen dat in het kussen zowel de vorm als het materiaal heel belangrijk zijn om dat deze combinatie inspelen op uw gevoel van behagen. Technisch gezien moet het kussen op effectieve wijze de ruimte tussen uw hals en het matras opvullen.

Mogelijke klachten

Deze website is eigendom van Borst Bedden

Dit is een Basis MKB WebZite